Lange Minnestraat 125
9280 Lebbeke
Oost-Vlaanderen België
Tel.: work pref +32(0)52 52 37 73
Fax.: work pref +32(0)52 52 38 25
Hof-ter-Burstbaan 14
9280 Lebbeke
Oost-Vlaanderen België
Tel.: work pref +32(0)52 35 17 62
Fax.: work pref +32(0)52 52 02 30
  • tuinfeest_2018

Nieuws Deze pagina afdrukken

Werken aan de digitale ether

Telenet voert in het kader van de Grote Netwerf werkzaamheden uit in de buurt van het woonzorgcentrum. Hierdoor zullen er zich van 11/05/2018 tot en met 22/05/2018 onderbrekingen kunnen voordoen op het internet, telefonienetwerk en (digitale) TV. Op 16/05/2018 en 17/05/2018 zullen de kabeldiensten niet beschikbaar zijn.  Dit telkens tussen 7.30u en 18.00u. Het woonzorgcentrum zal mobiel bereikbaar zijn via 0468/43.32.42


Van analoge naar digitale TV

Vanaf nu is er ook digitale TV beschikbaar. Gedurende de komende weken zullen alle TV’s worden nagekeken en aangepast. Het analoge signaal zal na verloop van tijd verdwijnen. De TV’s met alleen analoge ontvangst zullen dan ook op termijn vervangen dienen te worden.


Nieuwe petanque-baan

Op vraag van onze bewoners werd een gloednieuwe petanque-baan aangelegd. Deze werd reeds duchtig ingewijd tijdens de eerste warme lentedagen. U ziet hieronder een tweetal actiebeelden:


Indexering dagprijs

Vanaf 01/02/2017 zal de dagprijs voor de kamers in het woonzorgcentrum en het centrum voor kortverblijf geïndexeerd worden. De vorige indexering dateert van 01/01/2014.

U vindt de nieuwe dagprijzen terug bij “Prijzen”.


Gebruikersraden 2017

Hieronder vindt u een overzicht terug van de geplande bewoners- en familieraden voor 2017.

Er worden een viertal bijeenkomsten georganiseerd per jaar waarin het functioneren van ons woonzorgcentrum besproken zal worden.

De dagorde van de vergaderingen zal er als volgt uit zien:

  • Terugkoppelen naar vorige vergaderingen;
  • Informeren naar de tevredenheid van de bewoners en familieleden;
  • Evaluatie van de werking (keuken, verzorging, poets, onderhoud en animatie);
  • Evaluatie van de activiteiten;
  • Specifieke verlangens van bewoners en familieleden;
  • Toekomstige activiteiten;
  • Vrij toegevoegde punten.

Op die manier trachten we de werking te evalueren en te verbeteren. Naast deze vergadermomenten is het ook mogelijk om iemand van de medewerkers rechtstreeks aan te spreken bij problemen of suggesties. Op die manier kunnen bestaande ergernissen of problemen sneller aangepakt en opgevolgd worden.

Hieronder vindt u de planning terug voor 2017 (bij eventuele wijzigingen ontvangt u een apart bericht):

DoelgroepDataPlaats en uur
Bewoners en familie vasteDinsdag 7 februariTelkens in de bibliotheek op de
kamers en kortverblijfkamers Huize WispelaereDinsdag 18 april1ste verdieping om 14u45
Dinsdag 11 juli
Dinsdag 3 oktober
Bewoners en familie assistentiewoningenDinsdag 10 januariTelkens in de bibliotheek op de
Huize WispelaereDinsdag 16 mei1ste verdieping om 14u45
Dinsdag 8 augustus
Dinsdag 28 november

Nieuwe foto’s toegevoegd

Bij ‘evenementen’ vindt u een aantal foto’s terug van onze afgelopen activiteiten. Ondertussen maken wij ons op voor november, traditioneel de ‘maand van de derde leeftijd’ bij ons.


De heerlijke nazomer van Huize Wispelaere

Onze bewoners genieten in de maand september van heerlijke (na)zomerdagen. Zo kon men op donderdag 8 september een heerlijke portie friet met mosselen verorberen. Nadien was men helemaal opgewarmd voor een namiddagje petanque in de tuin.  Een voltreffer.

Deze maand gaan we nog met onze bewoners naar de jaarmarkt te Lebbeke op dinsdag 13 september en naar Pairi Daiza op dinsdag 20 september. Activiteiten die we betaalbaar kunnen houden voor onze bewoners door de opbrengsten van onder meer het jaarlijkse tuinfeest en de kersthappening.

 

Om al deze activiteiten te organiseren doen we niet alleen beroep op onze eigen medewerkers maar ook op vrijwilligers. mensen die geen schrik hebben om eens een rolstoel voort te duwen, kunnen wij zeker gebruiken. voor meer informatie kan u ons contacteren via animatie@wispelaere.be of door te bellen naar 052/52.37.73.


Tuinfeest op 22 mei


 

De eerste 100-jarige in Huize Wispelaere

Het heeft even geduurd maar op zondag 31 januari 2016 mochten wij onze eerste 100-jarige vieren! Keymolen Fransisca (roepnaam Stefanie) werd geboren op 31/01/1916. Zij verblijft al sinds 28/07/2006 in ons woonzorgcentrum.

Dikke proficiat Stefanie!


 

Energieschaarste

De kans op energieschaarste is reëel in de komende wintermaanden. In het gebouw van Huize Wispelaere is echter een stroomgenerator aanwezig die ingezet zal worden bij een eventuele stroomonderbreking. Buiten een interval van een paar seconden zal er dus steeds voldoende stroom zijn in Huize Wispelaere.

 


 

Nieuwe website voor Huize Wispelaere en Seniorie Ter Minne

We heten u van harte welkom op de nieuwe website! De look werd aangepast en men kan de website nu ook vlot raadplegen via een tablet. Op regelmatige basis zal men hier foto’s kunnen terugvinden van onze activiteiten.


Rechtstreeks nummer dienst kortverblijf en zorgflats.

Onze dienst kortverblijf en zorgflats is bereikbaar via het telefoonnummer 052/52.27.97 (kantooruren)


Openingsuren “Den Eglantier”

“Den Eglanier” dagelijks geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur. Er zijn snacks verkrijgbaar tot 19.00 uur. De laatste bestelling wordt opgenomen om 19.40 uur.


Bent u op zoek naar een aangename vrijetijdsbesteding. Wenst u te proeven van de werking in ons rusthuis? Of wenst u mee te bouwen aan een fijne sfeer in ons rusthuis?

Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij zijn immers op zoek naar vrijwilligers. Dit kan gaan tot het begeleiden van de daguitstap, hulp bij activiteiten of het aanbieden van een luisterend oor aan onze bewoners. Fijne ideeën en suggesties voor activiteiten of voor onze dagelijkse werking zijn steeds welkom. Vraag vrijblijvend informatie aan onze ergodienst of stuur een mailtje naar info@wispelaere.be

We kijken uit naar een mogelijke samenwerking!